СМС пораки на Facebook

Осамена...

Осамена и тажна... Сакав само да ти посакам едно Добредојде во човечкото искуство... Редно е и ти да бидеш малку осамена... За прв пат во својот живот седни и поразговарај со осаменоста... Научи и ти како да се справиш со неа... Креирај фолдер од неа, и зачувај ги сите свои подлости, можеби еден ден ќе сватиш колку е болно кога ги користиш емоциите од друго лице за да си ги задоволиш своите неисполнети желби...


Навистина многу тажно...

Повеќе: Осамена...

Продолжи понатаму...

Љубовно писмо за негоВеќе одамна има изминато полноќ, а јас и оваа вечер будна го дочекувам утрото на прозорецот од мојата соба, со надеж дека ќе поминеш, дека барем за момент ќе те видам. Но, ти одамна престана да поминуваш од оваа улица, знаеш дека тука живеам јас, онаа која безмилосно ја повреди. Како можеше така да си поиграш со срцево кое чукаше само за тебе. Знаеше дека се ќе направам за тебе. Тие неколку вечери засекогаш ќе останат во моето сеќавање. Тогаш кога бев најсреќната девојка на целиот свет, за потоа да ме...

Повеќе: Продолжи понатаму...

Платон и ученикот

Поучна приказна за бракотЕден ден, Платон го запрашал својот учител: „Што е тоа љубов? Како можам да ја пронајдам?“
Учителот му одговорил: „Пред тебе е едно огромно поле пченица. Тргни напред без да се вртиш назад и собери само едно стебло. Ако го пронајдеш најубавото, тогаш си ја пронашол љубовта.“
Платон тргнал напред и брзо се вратил со...

Повеќе: Платон и ученикот

Дневна доза на креативност

Пластично цвеќеИнтересни креативни решение за уредување на вашиот дом или двор. Неколку идеи плус како на лесен начин да направите интересни декорации, решенија за уредување на вашиот дом од материјали кои секојдневно ги употребуваме и можат да ни се најдат во нашиот дом. 

Повеќе: Дневна доза на креативност

Повеќе артикли...

  1. Научив...
  2. Јас од секогаш те сакав...