СМС пораки на Facebook

Научив...

Животни лекцииНаучив...најдобриот школски час е да седиш на под пред нозете на постара личност.
Научив...Кога си заљубен,тоа се гледа.
Научив...Кога само една личност ќе ми каже „ми го разубави денот“...тогаш мојот ден е нешто посебно.
Научив...дека најмирното чувство на светот е кога детето ќе ти заспие во прегратка.
Научив...дека никогаш не смееш да речеш не на поклон од дете.
Научив...

Register to read more...

Јас од секогаш те сакав...

Од секогаш те сакавБеше 21-ви декември дваесет и еден часот и четириесетина минути. Се потпре на клупата и го погледна во недоверба. Стоеше на два метра од неа и збунето гледаше пред себе без да се помрдне.

“Дојди” – изусти таа тивко подавајќи му ја раката. Тој ја погледна безизразно, се доближи и без збор и ги зема двете дланки во своите големи шаки и цврсто ги задржи за да ја осети нивната топла мекост. Ги триеше со палците и се загледуваше во нив без збор. Беше останал...

Register to read more...

Мудри животни лекции од Алберт Ајнштајн

Цитатни на Алберт АјнштајнАлберт Ајнштајн е еден од најголемите умови на сите времиња. Но, колку што човештвото има полза од неговата работа во областа на физиката, исто така може да се каже дека и тоа како допринесе до секој од нас со неговата животна мудрост. Во прилог се десетте најдобри животни лекции на Алберт Ајнштајн за сите оние кои ги немаат прочитано, животни лекции во кои ќе се пронајдете и дефинитивно секој од нас треба да ги применува.

Register to read more...

Зошто венчалниот прстен се носи на четвртиот прст?

прстен за свадба и веридбаСигурно сте се запрашале зошто венчалниот прстен се носи на четвртиот прст.

Кинезите дале убава и многу убедлива теорија за тоа зошто свадбениот прстен се носи на четвртиот прст.

Палецот ги претставува вашите родители. Сега вашиот показалец, или вашиот прв прст, ги претставува вашите браќа и сестри. 

Register to read more...

More Articles...

  1. Есенски позадини 01
  2. Незаборавно и неповратно...