Пријателите на СМС пораки

Во овој дел одвојуваме место на нашиот сајт за пријателите на СМС пораки кои се љубители на пишаниот збор, дали е тоа проза или поезија или нивни мисли и текстови. Голема благодарност до сите нив кои што се согласија да ги споделат нивните дела со сите нас.

Ќе најдете доста интересни текстови за љубовта, животот, мудри изреки, мудри мисли, проза и поезија. Доколку и вие сакате да ги споделите вашите дела, слободно контактирајте не преку нашата контакт форма.

Љубовен мозаик

Последна песна

Последна песна - Андријана АнтескаПремолчувајќи ги бедите на животот,
како каменот во реката 
застанувам и се прашувам...
Има ли ден, или час, 
има ли надеж за нас?
Дали има смрт без живот...

Register to read more...

Љубовта е дел од секој од нас

ljubovta e del od nasШто е тоа толку силно и величествено што може да ги растресе ѕвездите, да ја исполни душата, да го исполни срцето? Што е тоа што многу луѓе пробале да го стават помеѓу две корици, но не успеале? Тоа е љубовта.

Register to read more...

Дали да се...

Љубовни пеперутки‎"Ви текнува на она чувство кога ќе се заљубите, кога ви “летаат пеперутки” во стомакот?

Да, да, ви текнува многу убаво, сите ги имаат бар еднаш почувствувано. Епа, така се "чувствувам" јас во моментов. Не ми се јаде затоа што...

Register to read more...

Бевме бродови, не изградија...

Бевме бродови кои отпловијаЖивотот е книга, во неа нема празни страници. Таа е вечен сведок на дијалогот помеѓу создавачот и светот, презентирана од главниот протагонист, застапник на долината на солзите – човекот. Би сакал да се обидам да ја објаснам врската меѓу зборовите, но знам дека сум само едно зрно прав овде во вечноста.

Сепак, дали е време да почнам да зборувам? Ги затварам очите и...

Register to read more...

Утринска

Утринска - Даница ДаниСо утрински мириси го пречекуваат утрото,
за нив денот се одврзува од ноќта вљубена
ги плете косите со исплетена сончева руба
прстен од бели облаци за музите небесни...

Register to read more...

Page 4 of 5

Љубовен мозаик

Љубовен мозаик на СМС пораки