Мудри изреки и поговорки

Голема несреќа е...

Голема несреќа е кога човек не знае што сака, а вистинска катастрофа е кога не знае што може.

Убавата жена е...

Убавата жена е добра три месеци,а добрата жена е убава цел живот.

Само споменот e...

Само споменот e идол кој никогаш не овенува под тешките удари на жестоката судбина.

Не ми е мака што...

Не ми е мака што ги крадат моите идеи,туку ми е жал што немаат свои.

- Никола Тесла

Никој не е толку...

Никој не е толку богат и славен да може да се откаже од една насмевка,ниту толку сиромашен за да неможе да ја подари!‌

Page 4 of 6