Мудри изреки и поговорки

Зошто ги затвараме очите...

Зошто ги затвараме очите кога се молиме ... Кога плачеме ...Кога Сонуваме ... Кога се Бакнуваме??? Затоа што знаеме дека најубавите работи во животот не се гледаат со очите туку се чувствуваат со срцето.

Јас им простувам на...

Јас им простувам на пријателите кои ме озборуваат, но не и на оние кои ми ги пренесуваат тие озборувања.

Човекот може да...

Човекот може да учи на два начина. Едниот е читање а другиот дружење со паметни луѓе.

Битката ја добива...

Битката ја добива оној што цврсто решил да ја добие...

Колку повисоко леташ...

Знаеш ли дека колку се повисоко леташ горе толку се помал им изгледаш на тие доле???

Page 5 of 6