Мудри изреки и поговорки

Најсреќните луѓе...

Најсреќните луѓе на светот работат во текот на цела година она што сакаат да го работат на летување.

Училиштето на искуството...

Училиштето на искуството е најдоброто училиште, но додека да го завршиш, веќе си престар за да го употребуваш.

Нека благост ја...

Нека благост ја победи лутината. Нека доброто го совлада злото. Нека алчниот го освојат дарови. Нека лажливецот ја надигра вистината. Нека на омразата преку љубовта и дојде крај.

Ако сакаш да...

Ако сакаш да дознаеш какво е чувството да си ѕвезда, седни на врвот од новогодишната елка.

Ракијата и виното...

Ракијата и виното со пари го пиет, водата бадијава ет и не ја пиет.

Page 2 of 6