Пријателски смс пораки

Љубовта и пријателството...

Се сретнале љубовта и пријателството и љубовта го прашала пријателството: "Зошто постоиш ти, кога веќе постојам јас?", а пријателството одговорило: "За да посеам насмевка таму кадешто ти сееш солзи."