Колку има вакви врски...

Пар еден во милионСи ги земавме зборовите еден со друг од уста... мислевме за исти работи и зборувавме за нив на ист начин... така што изгледаше како од секогаш да се познаваме... Беше осум години помлада од мене, и несебично и ја покажував патеката по која треба да се движи... И кажував како во животот на секој...

Повеќе: Колку има вакви врски...

На врв на усни

На врв на усни - Бренда БочвароваЈас би кажала многу, 
но очите мои повеќе кажуваат 
за оние кои умеат да читаат.
Под око или на врв од клепките
висат моите зборови..

Повеќе: На врв на усни

Те оставам...

Те оставам и заминувам засекогашТе оставам. Се збогувам од твоите спомени. Кога дождот ќе паѓа сети се на моите солзи, кога сонцето ќе свети сети се колкава беше љубовта моја, кога ќе падне мракот сети се на мојата болка, а пак кога ќе ги погледнеш...

Повеќе: Те оставам...

За тебе...

Толку многу ти значев...Знам дека си ветив дека нема да се навраќам на минатото и да живеам во спомени,и самиот ми кажа "минатото е изгубена битка"...сфаќам дека тоа навистина е така, минатото навистина е изгубена битка, нешто што не можеш да го смениш. Читајќи ја и последната порака од тебе, ме обзема чувство на тага, болка, горчина, копнеж по нешто што постоеше, а кога сето тоа ќе се...

Повеќе: За тебе...

Јас и Ти!

Љубовни пеперуткиКолку ли чувства има во нас. Постои ли миг кога ќе одмориме од нас. Ќе има ли миг кога нема да те посакувам, ќе има ли миг кога нема да мислам постојано на тебе, ќе има ли миг кога ќе ми се смири душава од тебе. Ако јас би одлучувал, тој миг не сакам никогаш да дојде, ова сакам да трае секогаш како што и е, и посакувам секогаш да чувствувам чувства кои ме направија пресреќен. Твоите чувства кои ми ги даваш, твоите...

Повеќе: Јас и Ти!