Последна песна

Последна песна - Андријана АнтескаПремолчувајќи ги бедите на животот,
како каменот во реката 
застанувам и се прашувам...
Има ли ден, или час, 
има ли надеж за нас?
Дали има смрт без живот...

Повеќе: Последна песна

Љубовта е дел од секој од нас

ljubovta e del od nasШто е тоа толку силно и величествено што може да ги растресе ѕвездите, да ја исполни душата, да го исполни срцето? Што е тоа што многу луѓе пробале да го стават помеѓу две корици, но не успеале? Тоа е љубовта.

Повеќе: Љубовта е дел од секој од нас

Што сум?

Сами свои маченици‎... Што сум? Човек? Животно? Робот?
Овие неколку денови наназад, постојано се прашувам што сум?
... Будала?

Да... сигурно тоа сум !!!

Повеќе: Што сум?

Дали да се...

Љубовни пеперутки‎"Ви текнува на она чувство кога ќе се заљубите, кога ви “летаат пеперутки” во стомакот?

Да, да, ви текнува многу убаво, сите ги имаат бар еднаш почувствувано. Епа, така се "чувствувам" јас во моментов. Не ми се јаде затоа што...

Повеќе: Дали да се...

Еј, ти прекрасна ЖЕНО !!!

Сакј и биди саканаБиди кралица. Имај смелост да бидеш различна. Биди пионер. Биди ЖЕНА соочена со надежи, продолжи да го сакаш животот и без страв соочи се со предизвиците. Прифати го тоа! Барај ја вистината и владеј, било каде да е тоа – во товојот дом, во товојата канцеларија, во твоето семејство – но, со срце полно ЉУБОВ.

Биди кралица. Биди нежна. Биди ЖЕНА. Секогаш биди...

Повеќе: Еј, ти прекрасна ЖЕНО !!!