Ти си Мојот Мир!

Ти си мојот мирНајмила Моја, не знам дали ќе можам да живеам некогаш без твојот глас, глас кој мене ме маѓепса. Јас никогаш досега не сум почувствувал толку мил глас, глас кој ја исполнува мојава душа додека го слушам. Ти и никогаш да не бидеш моја, ти си веќе моја бидејќи мене денот ми е исполнет кога нешто споделувам со тебе. Таа чистота од чувства, таа искреност од...

Повеќе: Ти си Мојот Мир!

Бевме бродови, не изградија...

Бевме бродови кои отпловијаЖивотот е книга, во неа нема празни страници. Таа е вечен сведок на дијалогот помеѓу создавачот и светот, презентирана од главниот протагонист, застапник на долината на солзите – човекот. Би сакал да се обидам да ја објаснам врската меѓу зборовите, но знам дека сум само едно зрно прав овде во вечноста.

Сепак, дали е време да почнам да зборувам? Ги затварам очите и...

Повеќе: Бевме бродови, не изградија...

Утринска

Утринска - Даница ДаниСо утрински мириси го пречекуваат утрото,
за нив денот се одврзува од ноќта вљубена
ги плете косите со исплетена сончева руба
прстен од бели облаци за музите небесни...

Повеќе: Утринска

Јас сепак преживеав...

Јас сепак преживеав...Јас сепак преживеав...

Немаше никој да ми подаде рака... Бев речиси на дното од една бездна, на дното од бездната на очајот... Навистина не ми подаде никој рака, сам собрав сила... И сега...

Повеќе: Јас сепак преживеав...

Адреса: Земја на изгубените души

Оваа е таа земја на изгубени души ,
земја каде што сите зборуваат
но, ретко кој ќе каже нешто,
каде што глумат правда

Повеќе: Адреса: Земја на изгубените души