Љубовни текстови

Мигот кога ме маѓепса...

Романтична вечера... Црвена свилена постела и неколку црвени рози...

Малку црвено вино во кристалните чаши,тивка музика и неколку свеќички....

Но ништо од ова не може да го замени твоето присуство...Ова се само мали детали...

Тие неможат да ја заменат жештината на твоите бакнежи, светлината на твоите очи, ниту пак да ја заменат нежноста на твоите прегратки...

Повеќе: Мигот кога ме маѓепса...

Се што посакувам вечерва

Црвени розиЦрвена свилена постела и неколку црвени рози... Малку црвено вино во кристалните чаши,тивка музика и неколку свеќички....

Но ништо од ова не може да го замени твоето присуство... Ова се само мали детаљи... Тие неможат да ја заменат жештината на твоите бакнежи, светлината на твоите очи, ниту пак да ја заменат нежноста на твоите прегратки...

Повеќе: Се што посакувам вечерва

Исповед на еден сопруг

Исповед на еден сопругЈас всушност во текот на целиот мој живот не сватив зошто сексуалната потреба на мажите толку многу се разликува од сексуалната потреба на жените.

Никогаш не го разбрав она со Марс и Венера. Исто така не го разбрав и тоа зошто мажите размислуваат со главата а жените со срцето. И на крај, навистина не разбирам зошто сексуалната желба опаѓа кога ќе ги изговориш оние фамозни два збора " Да, ја земам "...

Пред некоја вечер, мојата сопруга и јас бевме в кревет. Страста почна да пламнува, и се беше во ред кога таа ми рече:

Повеќе: Исповед на еден сопруг

Трепери срцето мое

Трепери срцето моеЅвездената вечер лесно го покри темното небо. Појас од ситни светкави ѕвезди трепери над мене. Седам на тревата уште од зајдисонце чекајќи да се појават ѕвездите, во една од нив можеби повторно ќе го видам твојот прекрасен поглед кој засекогаш си врежа место во моето младо срце. До сега го благословував денот кога те видов. Тоа беше тивко, дури нечујно поминување покрај мене, но иако беше тивко, јас го почувствував твојот чекор, се свртев и ни се сретнаа погледите. Твојата насмевка блескаше на сонцето. Посакав да сум сонце и секој ден да ти го галам лицето со моите зраци. Да се будам во твоите очи и да заспивам во твојата насмевка. И затрепери тогаш срцето мое како ситно пролетно лисје на млада бреза. Чудесен сјај ми сјаеше в очи, гореше лицето мое, како од возбуда, но, дали само возбуда тоа беше?

Повеќе: Трепери срцето мое

Страница 2 од 2