Афоризми од Васил Тoлевски 03

Трет дел на афоризми, овој пат од нашиот познат сатиричар Васил Толевски, пишувач на афоризми, монодрами, хоморески, скечови. Добитника на повеќе награди за хумор и сатира. 

 • Подобро пет до дванаесет, отколку ниедна после еден.
 • Подобро 7 пати со снежана,отколку по еднаш со седумте џуџина.

  Register to read more...

Афоризми од Васил Тoлевски 02

Втор дел на афоризми, овој пат од нашиот познат сатиричар Васил Толевски, пишувач на афоризми, монодрами, хоморески, скечови. Добитника на повеќе награди за хумор и сатира. 

 • За да не останеме без работа, Господ ни направи дупка – на задникот!
 • Никој е смее да ми забрани да јадам лајна! Според уставот - сите сме еднакви, па и со политичарите.

  Register to read more...

Афоризми прв дел

 • Си ветив себеси дека ќе држам диета, дека нема да пијам алкохол и нема да јадам масна храна... по две седмици изгубив 14 дена.
 • Постојат многу причини за развод, но главна причина е венчавката.

  Register to read more...

Кога жените...

Кога жените ја земаат работата во свои раце, тогаш таа работа и не е така мала.

Тонење

Интересно, секој ден се повеќе и повеќе тонеме, а немаме море!

Женет и неженет човек

Кога ќе се сретнат женет и неженет човек, тие секогаш си завидуваат еден на друг.