Занимливости

Тажна љубовна случка од Франција

Тажна љубовна случка од ФранцијаФотографиите случајно биле направени од анонимен фотограф пред неколку години кој потоа ги продал на локалните весници во Франција каде што биле и објавени. 

Кој би рекол дека и животните не знаат да сакаат и љубат. Наводно целата тажна случка се случила на некоја од улиците во Париз од како една од ластовичките била удрена од кола.

Повеќе: Тажна љубовна случка од Франција

Пештерата Son Doong - Виетнам

Пештерата Son Doong во ВиетнамSon Doong пештерата е најголема пештера во светот, лоцирана во провинцијата Quang Binh, Виетнам. Пронајдена е од локален жител уште во 1991 а официјално истражена во 2009 година од британските спелеолози. Иначе името „Son Doong“ во превод значи “планинска речна пештера“. Според истражувањата се предпоставува дека била креирана уште пред...

Повеќе: Пештерата Son Doong - Виетнам

Рено 4 - Ретро фотографии

Рено 4 ретро фотографииИнтересни фотографии, реклами од добро познатото француско Рено 4. Колку за информација иначе Рено 4 се произведувало помеѓу 1961 до 1992. Првиот милион на Рено 4 бил произведен на 1 Февруари 1966, за помалце од 4 години од кога почнач да се произведува овој автобомил кој пред се бил наменет како фамилијарен автомобил и доста популарен во тие години.

Повеќе: Рено 4 - Ретро фотографии

Kawachi Fuji градината

Kawachi Fuji gradinata 05Прекрасната патека на цвеќињата или уште позната како „ Wisteria Tunnel “ која се наоѓа во Kawachi Fuji градината, во Kitakyushu, Јапонија. Едно од најпосетуваните места, места за сите романтични души, локација за одмор и релаксација. Прошетката низ оваа градина остава без зборови. 

Повеќе: Kawachi Fuji градината

Панорама на пирамидите во Гиза

Пирамидите во ЕгипетСте имале голема желба да го посетите Египет и неговите убавини??? Сте сакале да ги погледнете пирамидите на Гиза??? Сега и тоа можете да го направите од вашиот компјутер преку направените воздушни панорами од група ентузијасти од Русија.

Повеќе: Панорама на пирамидите во Гиза

Страница 2 од 2